Spring naar bijdragen

Adebisi

Forum member
  • Aantal bijdragen

    184
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    8

Berichten geplaatst door Adebisi

  1. Ok dankje. Ik heb 3 Hellas met groot light op voorbumper, dat werkt goed als ik alleen op de weg ben. Het is meer het klein licht wat nog wel wat sterker zou mogen of misschien wat breder, ik heb vooral lastig zicht met slecht weer en onverlichte wegen. De Osrams LEDs geven wel mooi breed licht als ik dit vergelijking filmpje zie https://youtu.be/S9SZsw-ge94

    Maar laat maar weten of je ze misschien gaat testen in de toekomst, ik ben wel benieuwd of het misschien een goede retro fit/modernere oplossing is.

  2. On 12/27/2022 at 12:54 PM, Kapt. Bob said:

    Afgelopen maand heeft fabrikant Osram voor de Night Breaker H4 led vervangingslampen de ECE R112 goedkeuring gekregen. Daarmee is het gebruik ‘street legal’.

    Het lijkt mij een mooi alternatief voor het spul dat tegenliggers verblind.

    Het gaat om deze lampjes: https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER H4-LED-LED lamps (street-legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_3695161/ZMP_4063288/  (Deze zijn nog niet bij MobiLed verkrijgbaar).

    Ik heb nu de street legal Philips Racingvision GT200 halogeen lampen in de originele 7” koplamp van de XJ geïnstalleerd met een voeding direct vanaf de accu.  Dat gaf al een hele verbetering.
    Ik overweeg nu om de Osram Night Breaker te plaatsen.

    Interessant! Ik rij nu met Philips h4 rally 100/90w, zouden deze Osram H4 LED sterker zijn? En worden trouwens LED's wel warm genoeg om eventueel sneeuw te smelten? Ik woon in Zweden en het is af en toe erg donker in de winter op de kleinere wegen.

  3. Heb je de ECU gereset nadat je de nieuwe sensors hebt geplaatst?

    Een hoge toerental en als de motor warm is kan misschien een vacuum lek zijn. Je kan de bouten van het inlaat-/uitlaatspruitstuk controleren, het is vaak voorkomend dat deze losraken en vacuümlekkage veroorzaken. Check misschien ook de vacuum slangen of alles goed zit, bijv die bij de MAP-sensor in het gasklephuis.

  4. Quote

    Dan kan de sensor of het metertje nog wat afwijken, deze kan je checken door een mechanische oliedrukmeter tijdelijk aan te sluiten.  Druk goed, dan sensor vervangen. 

    Wat Ab al aangaf, heb je dit al gedaan? Een niet goedwerkende sensor geeft een aantal van deze symptomen. Indien nodig zou ik wel aanraden om de sensor te vervangen met een OEM sensor van Mopar. Olie filters kan ik die van Wix aanraden.

  5. IMG_2437.thumb.jpg.ad297e2880e0223277316ac458075d0b.jpgIMG_2435.thumb.jpg.55957e71c7201a0a3b760a3edf702d49.jpg

    Vandaag een nieuwe uitlaat gemonteerd van Walker partnumbers; 21357, 15820, 55188, 32218, 32217. Alles paste zeer goed en het geluid is vrij stil, maar er is een subtiele brom bij de 1200rpm. Mijn eerdere uitlaat had wat gaten gekregen, na vorige week wat gravelwegen op vakantie te hebben gereden kwam er wat meer roest zwakheden zichtbaar 😄. Ik was dus gewent aan meer grom dus moet nog even wennen aan het geluid. Deze keer heb ik wel de uitlaat delen geverfd met Motip heat resistant, en de klemmen zijn van rvs dus hoop dat het deze keer iets langer goed blijft. 🤞

  6. On 5/21/2021 at 1:57 PM, rado said:

    vraagje:

    Na wissel geen enkel probleem ervaren, 242 werkt top. Echter.... Ik rijd nu al een tijdje in 2WD. dacht laatst bij slecht weer ik zet em in zn 4full. nadat ik dat gedaan had "binding en grinding" vd voorwielen alsof ie in zn 4part staat bij nemen stapvoet bochtje. Gekke alleen is dat hij in de VIC netjes aangeeft dat het 4full is. Het lijkt wel of ie in de 4part blijft hangen ofzo. gisteren harde klap (bij stapvoets bocht nemen) na schakelen van 4full  naar 2WD. daarna stond ie weer in zn 2WD. Oliepijl is netjes, bij schakelen gaat ie door alle gearing heen. iemand suggesties of ideeën wat het kan zijn en wat ik eraan kan doen? 

    Ja klopt, je zit dan nog vast in the de 4parttime. Zie ook dit topic met een 242 met wat tips; 

     

  7. Ik rijd er ook al weer zo'n 2 jaar mee onder mijn XJ, maat 235-75-r15 in 105t. Ik reed eerder met 109t Nokian Rotiiva AT banden maar die waren veel te stug voor de wat lichtere XJ. De Coopers rijden veel fijner (zachter) en stiller icm Bilstein 4600 dempers, ze zijn ook prima in de regen en in de sneeuw/ijs winters hier in Stockholm. Het was tussen de Cooper AT4s en BFG AT Ko2 voor mij, het zit erg dicht bij elkaar maar ik vond de Coopers iets beter EU gelabeld en misschien een iets moderner profiel (sorry alle BFG fanboys 😅). Ik denk dat het wel een wat meer asfalt dan offroad georiënteerde band is maar ik ga er niet mee de modder in en op de gravel en jager paden heb ik altijd meer dan genoeg grip om op stijle heuvels en bergen te komen.

  8. Je kan eerst alles even goed schoonmaken en in de kruipolie zetten voordat je het gaat afstellen, meestal zit het wat vast doordat het niet vaak gebruikt word en te vies is. Je kan op YouTube de linkage afstel vids vinden bijvoorbeeld deze hieronder. Het is een beetje een over-ontwikkeld Jeep systeem, ik hem hem zelf vervangen met een Boostwerk set wat erg goed en soepel werkt. http://www.boostwerksengineering.com/-Transfer-Case_c_13.html

      

  9. Ik had ongeveer hetzelfde probleem, bij mij haperde de functionaliteit af en toe van het doosje. Ik heb als kortste weg nieuwe afstandsbedieningen gekocht en bij een dealer met DRB-II scan tool laten programmeren. 

    Zou je de startonderbreker willen bijpassen dan kun je een ECU van de VS erin zetten. De XJ's van 97 in Europa hadden een startonderbreker maar in 98 kwamen ze pas in de VS, daarom werkt hij met een ECU van 97 als hij gemaakt is voor de VS. Deze kun je vinden ik met het nummer 277AD op het einde (dubbel check dit nummer wel even of correct) zoals bijv deze op eBay waar je ook de KM stand en je VIN kan laten programmeren voordat je hem besteld. Als het goed is kun je de ECU gewoon wisselen, de startonderbreker chip in het dak bij je achteruitkijkspiegel kun je laten zitten of eruit halen.

  10. Dank voor het meedenken, ik heb het probleem gevonden.

    Alles goed nagelopen, de cruise control de kabel en ook in de servo zat alles goed, ook alle vacuum delen ok, maar na de tv cable (kickdown) kabel opnieuw te hebben afgesteld merkte ik dat daar een probleem zat. Ik denk dat deze is blijven hangen, na deze opnieuw te hebben afgesteld start hij weer met normale toeren. Ik zal er morgen nog eens goed naar kijken. Het was dus gelukkig een simpele oplossing maar ik snapte gisteren de logica er niet van.

    Ik zal de kabel maar vervangen want het was net de film Christine van Stephen King op de snelweg dus wil dat niet nog eens meemaken. 😅 

    646922913_IMG_94883.thumb.jpg.265d2e1c359690cac2c214d63469b1ec.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...