Spring naar bijdragen

cleaneddy

Forum member
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door cleaneddy

  1. Ik heb de pcm eraf gehad, normaal kun je die open schroeven, maar bij de 5.9 of misschien alle '98 ers is dit een U die dichtgedrukt is zegmaar. Ik zag op best veel sites op internet dat bij de pcm de contacten naar de stekker (solderingen) weleens raar willen doen of zelfs scheuren. Dit is ook het geval van de computer in het dashboard (VIC), dat ding die die vervelende storingen aangeeft.

     

    Maar goed, ik dat ding open gesloopt (wel een beetje netjes natuurlijk) en die contacten na gelopen en die waarvan ik twijfelde heb ik een soldeer puntje gegeven. Dit heb ik ook bij de VIC gedaan, deze is veel makkelijker te solderen.

     

    NU KOMT IE, beiden terug gezet, ik had al heel lang de storing "coolant censor bad" en deze storingsmelding was tot mijn verbazing in eens weg, ik snel meten op de accu polen voordat de accu weer leeg was en ik had 13,9 volt. Yipieh hij laait weer. Dus er zat wel degelijk een fout of storing in de PCM. Alleen op die vervelende VIC geeft ie nu aan dat de "4x4 switch service" nodig heeft, maar dit kan kloppen want die hendel heb ik een paar keer gebruikt om bij die VIC te komen.

     

    Ik ben benieuwd hoelang dit goed gaat, maar voor die vervelende piepen en storingsmeldingen is de contacten nalopen op de VIC misschien wel een goede TIP.

     

    groetjes ED

  2. Beste Jeepers,

     

    Mijn altenator laait niet bij, een veel voorkomend probleem is dat de computer (pcm) dan een defect heeft. Eerst heb ik koolborstels vernieuwd, de ouwe waren zo goed als weg, dus dit was het euvel dacht ik. Maar nee, niks. Toen dacht ik misschien toch de pcm, dus een externe spanningsregelaar erin gezet, nog niks.

     

    De lagers van de alternator zijn goed, kan geen mankementen in het huis of anker ondekken, nieuwe borstels en een nieuwe spanningsregelaar, nog steeds niks.

     

    Iemand suggesties.

     

    bvd Ed

     


  3. Nou, het tweede hands stuurhuis zit erop, alles werkt weer zoals het hoort, het was dus duidelijk een kapot stuurhuis en de stuurpomp van de stuurbekrachtiging werkt dus prima. Heerlijk, inparkeren met 1 vingertje, geen gekke geluiden en nu maar hopen dat dit zo blijft. Vooraf dacht ik, wat een helse klus het zou worden. Maar dit valt reuze mee, hij is alleen zwaar, het terug plaatsen zou je eigenlijk met z'n tweeen moeten doen tot er een of twee bouten in zitten.

     

    1. pitmanarm losmaken. ( 1 bout met borgpen, poullietrekker erop, klap met een hamer en los is hij)( laat je wielen recht staan)

     

    2. luchtfilter verwijderen.(dan kan je er makkelijk bij)

     

    3. stuurstang loshalen.( 1 borgstift met schroefdraad en je kunt hem zo eraf glijden. is telescopisch)

     

    4. hogedrukslang en retour leiding loshalen. ( bakkie eronder, komt aardig wat olie uit)

     

    5. stuurhuis loshalen. ( drie grote bouten, zitten bij je voorwiel, kun je zo bij)

     

    De rest spreekt voor zich in omgekeerde volgorde, nu binnenkort maar op me gemak die oude reviseren.

     

     

    groetjes Ed

  4. hoi allemaal,

     

    Ik ga nu voor het stuurhuis, is er iemand die nog een stuurhuis heeft voor een zj 98, dan hoor ik dit graag.

    Ik had er een gevonden op marktplaats, maar deze kost 150,00, niet wetende of deze een beetje goed is. Als ik een andere erop heb zitten, ga ik de pomp die eraf komt

    reviseren (proberen). Eigenlijk wil ik er dan een koeler bij monteren, maar ik weet niet of daar speciale koelers voor op de markt zijn of dat ik zelf een koeler met bevestiging moet fabriceren. Iemand suggesties of ervaring hiermee.

     

    alvast bedankt.

  5. Beste Jeepers,

     

    Na lange tijd weg te zijn geweest, heb ik de weg naar jeepforum weer gevonden.

     

    Meer als 1,5 jaar niet 1 probleem gehad (dagelijks word de auto gebruikt), maar nu is het zo dat als ik langzaam rij of vanuit stilstand, ik ontieglijk zwaar moet draaien naar de linker kant, rechts gaat prima.

     

    Ik heb de stuurbekrachtigingspomp gespoeld en goede olie erin gegooid, deze olie word overigens bloedheet, maar dit haalt niks uit. Ik had al gereageerd op gebruikte stuurpompen, maar begin nu toch te twijfelen of het stuurhuis niet kapot is. Deze word ook heel heet.

     

    Iemand suggesties of trucjes om te testen.

     

    Alvast bedankt

     

    Groeten Ed

  6. beste jeepers,

     

    Daar ik mijn GC iets wil aanpassen, ben ik op zoek naar 1 of 2 dwarse dakdrager(s) voor een 98'er grand cherokee. Dat geen wat ik wil doen moet wel stevig zijn, dus naast de twee die ik al heb wil ik er minimaal 1 bijplaatsen, het liefst 2 stuks.

     

    Wie kan mij hieraan helpen, de staat is niet zo heel belangrijk, als ze maar goed in de rails sluiten.

     

    Alvast bedankt,

     

    Ed.

  7. ik heb 255 op standaard velgen zitten, ook een 5,9  '98, maar dit rijdt super en gaat prima met deze standaardvelg, behoeft geen aanpassingen en kan volledig uitsturen. Overigens komt deze niet buiten de velg, dus staat niet als een "ballon", breder zou misschien wel een probleem worden voor het sturen cq aanlopen van de band.

     

    gr.ed.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...