Spring naar bijdragen

RuudM

Forum member
  • Aantal bijdragen

    188
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Berichten geplaatst door RuudM

  1. Alle mogelijke specificaties maken de keuze voor mij lastig. Ik heb een volledige standaard XJ en ik wil ook niet dat hij achter hoger komt te staan of dat de veerkarakteristiek verandert. Wat zijn de verschillen tussen de standaard duty specs? Ik zet de veren er niet zelf onder dat laat ik aan mijn garage over maar ik wil wel zeker weten dat ik de juiste veren aanschaf. Even omruilen gaat niet.

    gr Ruud

  2. Mijn XJ is van 2001 en heeft 215.000 km gelopen. Om de 50.000 km zijn grote beurten gehad met verversen van olie tussenbak. Bij het schakelen van R naar D voel je een duidelijke schok in de wagen. Met rijden schakelt de bak prima en voel je niets. Er zit geen ruimte in het diff. De garage denkt aan de tussenbak. Is de tussenbak gevoelig voor slijtage? Ik heb deze bak in de 15 jaar dat ik de Jeep bezit hoogstens 10 keer gebruikt om 4 Wheel drive in te schakelen.  Wat kan er stuk gaan aan een tussenbak?

    gr Ruud

  3. Heeeel lang geleden heb ik de dwarse bladveer van mijn Simca Ralley 1 bij een bladverenspecialist opnieuw laten stellen zodat het neusje weer wat omhoog ging. Is dit nog een optie? Opnieuw laten opbouwen.

    Ik zie verschillende merken veren voorbijkomen Kilen, Lesjofors. 4 en 5 veerbladen. Wordt allemaal weer prijzig. Worden exclusief bushings geleverd. En de vraag of alle bouten los gaan.

  4. Bij de laatste APK kreeg ik te horen dat de bladveren wat dun werden. Materiaal tussen de veren verdwijnt en de veerklemmen  beginnen los te zitten. De XJ staat overigens naar mijn idee helemaal goed op hoogte. Bladveren laten vervangen?  Zijn er voor Jeep ook paraboolveren? Daar is altijd een discussie over op de Landroversite. 

    Gr Ruud

  5. Probleem gevonden. Mechanisme achter gedemonteerd. Het loopt te stroef en bij het zakken van het raam wordt de binnen spriraal bovenaan naar buitengedrukt doordat de het buitenomhulsel los is geraakt van het kunststof gedeelte waar de spiraal een bocht maakt naar de verticale geleider. Hiernaast ook een breuk in het midden van het buitenomhulsel.

    Ik ben nu op zoek naar een compleet mechaniek voor rechts achter. Valt tot nu toe niet mee. Niets op eBay  BSA kan hem ook niet leveren. Jeep Parts is nog aan het kijken en ook de vraag bij de officiële dealer neergelegd .

    Aan de rechter achterdeur is ook de achterste verticale geleider die aan het kleine raampje vastzit behoorlijk geroest. Maar ook deze heb ik nog niet kunnen vinden.

  6. Voor 10 jaar terug had ik al een keer de motor linksvoor en rechtsachter vervangen door OEM exemplaren. Rechtsvoor haperde zo nu en dan maar in de vakantie weigerde hij alle diensten. Gelukkig vanuit gesloten toestand. Airco doet het nu goed dus geen probleem. Nu rechtsvoor een motor inclusief rails via Jeep Parts besteld. Dit is een exemplaar gemaakt in Taiwan en werkt niet via een flexibele draad die door de motor wordt getrokken maar via een kabel. Doet het verder prima. Maar rechtsachter hoorde ik altijd een raar geluidje bij het openen dus ik dacht even verder kijken. Achter hoort de flexibele draad door een soort van tuinslang te lopen. Daar was hij uitgeschoten en je hoorde de draad nu tegen de deur stoten. Erin gedaan maar nu werkt de automatische stop niet meer. De draad wordt eruit getrokken. Iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen?  Om ongelukken te voorkomen dacht ik met de hoofdschakelaar de bediening voor de passagiers uit te schakelen. Maar deze werkt niet meer. Wel als je hem ingedrukt houdt maar niet na het loslaten. Schakelaar 15 maanden OEM aangeschaft bij Vireo a raison van 300,00 euro. Mailtje gestuurd of er nog garantie opzit of coulance. Blijven lekker bezig zo.

    gr Ruud

     

     

     

  7. Misschien wel maar hij is toch 18 jaar oud. Ik wil dan liever nieuw. En werd compleet geleverd met een nieuwe airco clutch. Plus dat ik op vakantie ging. Tot nu toe prima gewerkt.

    in de vakantie heeft mijn rechter voorraam de geest gegeven. linksvoor en rechtsachter heb ik al eens vervangen. Ik hoor rechts wel klikken bij indrukken van de schakelaar. Morgen even kijken. Zag dat jeepparts de motor compleet met bediening op de webshop heeft staan. Altijd wat te doen met een Jeep

  8. Na ruim een maand bleek er toch weer 250 gr te zijn verdwenen uit het aircosysteem.  Afgelopen weekend dus met open ramen gereden. Met snuffelen en UV lukte het gisteren niet om een lek te traceren. Mijn garage en de mobiele airco specialist gaan ervoor. Alles gebeurt tot nu toe onder volledige garantie. Volgende week gaat het front eraf om toch heel goed bij de condensor te kunnen kijken.

    De radiateur en condensor zijn nog nooit vervangen. In het geval de condensor lek is hebben jullie dan nog tips voor een specifiek merk?. Is het verstandig om ook de radiateur meteen te vervangen. Ik lees ook wel eens dat er voor een radiateur betere after market mogelijkheden zijn. 

    vr gr

    Ruud

     

  9. Ik was al enige tijd op zoek naar passende rubber matten voor de XJ. Kom ik op Ebay Husky Liners tegen bij ASP-EBERLE. 118.00 euro inclusief verzendkosten naar Nederland. Ik had wel passende maar deze waren vrij hard. De pasvorm van de Husky Liner is perfect.  Wellicht dat ik een forum lid op een idee breng.

    gr REuud

    IMG_6071.JPG

    IMG_6072.JPG

  10. De airco blijft problemen geven. Voor twee maanden terug systeem gedeeltelijk leeg. Weer afgetest en heel klein lek bij een hoofd ventiel. Onder garantie vervangen. Systeem lange tijd onder druk gestaan en verder geen lek te bespeuren/besnuffelen. Nu stopt de airco en weer mee. Pomp slaat aan en uit. De vervangen leiding is wel koud maar binnen voel je er niets van. Volgende week gaat de airco specialist er weer naar kijken. Zowel mijn garage als ikzelf worden er wel een beetje moe van. Systeem is nu wel afgevuld met een zogenaamde tracer. We houden vol. Het moet bij mij gewoon werken. Iemand nog ideeën ? Ik houd jullie op de hoogte.

    gr Ruud

  11. Opeens valt mij deze aanslag op de condensor op. Airco werkt nog. Is wel twee weken geleden weer afgevuld (onder garantie). Er zat een lekje bij het hoofdventiel. Verder leverde het airco onderzoek niets op. Is dit begin van het einde van de condensor. Is nog nooit vervangen. Systeem is nu wel afgevuld met een zogenaamde lek tracer. Kan deze tracer deze aanslag veroorzaken?

    gr Ruud

    IMG_5562.JPG

    IMG_5563.JPG

    IMG_5564.JPG

    IMG_5565.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...